Kepsar kan vara vägen in på det heliga backstageområdet

09 maj 2022 jonas olsson

editorial

Har du varit på någon stor arenakonsert någon gång? Då har du sett att det innan och efter konserten springer runt en massa svartklädda snubbar i vadlånga shorts och kortärmade skjortor från Dickies under huvtröjor. Och med kepsar som ser ut att vara från https://high5shop.se/collections/kepsar på huvudet.

De rör sig på och runt scenen, och går in och ut från backstage-området utan problem. Vad är det för folk egentligen? Svaret på den frågan stavas “crew”, “roddare” eller “tekniker”, beroende på vem du frågar. 

Kepsar funkar som backstagepass

Du skulle lätt kunna tro att de har likadana kläder för att de fått dem på jobbet, men om du träffar dem privat kommer de se precis likadana ut då. Det verkar liksom vara en livsstil. Och varför är detta relevant för dig? 

Jo! Om du vill göra ett försök att komma in backstage på en stor konsert utan backstage-pass så är det här en klädkod du ska göra ditt bästa för att efterapa. Många av de som jobbar på gig är nämligen rätt slarviga med att hålla rätt på sina pass, men med rätt look brukar det av någon anledning lösa sig ändå.

 

kepsar

 

Roddare tvättar tyvärr kepsen alltför sällan

Säkerhetsvakten kommer inte släppa in dig om du ser ut som en konsertbesökare. Men om du ser ut som en medlem i crewet? Då ökar dina chanser betydligt. När du köper kepsar för ditt nya äventyr ska du satsa på en keps i mörk färg. Gärna svart, men marinblå eller militärgrön kan också funka. 

Svart är nog dock allra bäst. Den får helst inte se ny ut, för tänk på att bandet varit ute på turné länge och crewet kommer inte ha hunnit tvätta kläderna lika ofta som man kanske hade kunnat önska. Försök alltså slita in din keps innan du åker till arenan. 

Fler nyheter