5 anledningar att köpa en badtunna i vinter

05 december 2022 Helen Johansson

editorial

Investera i en badtunna

När vädret utanför blir kallare och kallare är det naturligt att börja fundera på hur man kan värma sig. Och vad finns det för bättre sätt att hålla sig varm i vinter än att ta ett dopp i en badtunna? Badtunnor är inte bara ett utmärkt sätt att koppla av på, utan de har också många andra fördelar. Här är fem anledningar till varför du bör köpa en badtunna i vinter.

image

Flera hälsofördelar

1. Badtunna kan lindra smärta
Om du lider av ledvärk, artrit eller muskelvärk kan en badtunna vara ett bra sätt att få lindring. Värmen och massagen från strålarna kan hjälpa till att lösa upp spända muskler och lindra smärta. Att bada i en badtunna före sängen kan också hjälpa dig att sova bättre genom att lindra muskelsmärta och spänningar.

2. Badtunna kan förbättra cirkulationen
Dålig cirkulation kan leda till många problem, till exempel trötthet, kalla händer och fötter och till och med yrsel. Att bada i en badtunna kan hjälpa till att förbättra cirkulationen genom att utvidga blodkärlen och öka blodflödet. Vattnets värme kan också bidra till att minska inflammation och lindra spänningshuvudvärk.

3. Badtunna kan hjälpa dig att sova bättre
Om du har svårt att sova kan ett bubbelbad vara ett utmärkt sätt att få lite välbehövlig vila. Om du badar i en badtunna före sängen kan det hjälpa dig att slappna av och somna lättare. Värmen kan också hjälpa till att lindra muskelsmärta som kanske håller dig vaken på natten.

4. Badtunna kan minska stress och ångest
Det finns inget bättre än att ta ett dopp i en badtunna för att hjälpa dig att slappna av efter en lång dag. Värmen och massagen från strålarna kan bidra till att minska stress och ångest samtidigt som den främjar känslan av välbefinnande. Forskning har faktiskt visat att regelbunden användning av en badtunna kan bidra till att minska kortisolnivåerna (stresshormonet).

5. Badtunna kan stärka ditt immunförsvar
Att bada i en badtunna kan också bidra till att stärka ditt immunförsvar genom att stimulera blodflödet och öka produktionen av vita blodkroppar. Värmen kan också bidra till att öppna bihålorna och förbättra andningsfunktionen. Detta är särskilt fördelaktigt under förkylnings- och influensasäsongen när virus cirkulerar lättare.

Badtunnan erbjuder många fördelar som är särskilt viktiga under vintermånaderna. Om du letar efter smärtlindring, bättre sömn, minskad stress eller en förstärkning av ditt immunförsvar kan en badtunna vara precis vad du behöver. Så i vinter ska du inte bara stanna inomhus där det är varmt – investera i en badtunna så att du verkligen kan njuta av säsongen! 

Fler nyheter